Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

                 Καλώς ήλθες Χειμώνα!!!!!

Μπήκε ο Χειμώνας και σιγά σιγά έρχονται και τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Καλό μήνα και καλό Χειμώνα. Εμάς εδώ μας περίμενε μία έκπληξη. Στον πίνακα μας δεν βρισκόταν το συνηθισμένο ημερολόγιο του Δεκεμβρίου, αλλά ένα ημερολόγιο Αγιος Βασίλης. 

Μας το έστειλε ο Αγιος και σε κάθε τσεπούλα ,μας έχει και ένα μικρό γραμματάκι. Στο πρώτο γράμμα μας ενημέρωσε ότι επειδή δεν προλαβαίνει να κάνει κάτι άλλο από την προετοιμασία των δώρων, θέλει να γίνουμε βοηθοί του.....Θα μας στέλνει κάθε μέρα και μία αποστολή την οποία πρέπει να βγάζουμε εις πέρας . Μας ζήτησε ακόμα, να στολίσουμε την τάξη μας και εμείς ξεκινήσαμε με το δέντρο μας.












 Στην συνέχεια στην παρεούλα μας ήρθε ο Ακης ο χειμωνάκης και μας μίλησε για την αγαπημένη του εποχή ........τον Χειμώνα.

 Κάναμε μία εργασία όπου έπρεπε μέσα από τη σούπα τη ζεστή να χρωματίσουμε τα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑ και να την γράψουμε όπως μπορούμε.




Σχηματίσαμε τους τρεις μήνες του χειμώνα και παίξαμε με τις λέξεις...









                Κάναμε και ένα σταυρόλεξο με τους μήνες.




Την επόμενη μέρα η αποστολή μας ήταν να φτιάξουμε χιονάνθρωπους αφού Χριστούγεννα χωρίς χιόνι δεν γίνεται είπε ο Αγιος Βασόλης.Επρεπε να μετρήσουμε πόσα γράμματα έχει το όνομα μας και να πάρουμε τόσους κύκλους όσα και τα γράμματα του ονόματος μας .Στη συνέχεια έπρεπε σε κάθε κύκλο να γράψουμε ένα γράμμα και να σχηματίσουμε το όνομα μας.Βάλαμε κεφάλι και κόψαμε και καπέλο και έτοιμοι οι χιονάνθρωποι.









Μετά μιλήσαμε για το γράμμα Χ,χ από τον χιονάνθρωπο και τον χειμώνα.Βρήκαμε λέξεις από χ και στη συνέχεια το σχηματίσαμε με το σώμα μας.



 Ακούσαμε το τραγούδι που περιλαμβάνεται στο επεισόδιο "Ακατα μάκατα στολίζουμε" για το Χ.



                Το σχηματίσαμε και με τα δάχτυλα μας.



 Και κάναμε και το αντίστοιχο φύλλο εργασίας για το Χ,χ.



 Στο τέλος παίξαμε ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να κάνουμε με το σώμα μας ότι έδειχναν οι καρτέλες που κρατούσε η κυρία. Το διασκεδάσαμε πολύ.













  
                                     Καλό Χειμώνα!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου