Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ
 ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ...Ακολουθούν μερικές από τις δραστηριότητες μας για το Πάσχα.

Αφού πρώτα μιλήσαμε για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και σχολιάσαμε κάποιους πίνακες του, είδαμε και τον πολυσυζητημένο με το  μυστικό  δείπνο. Μετρήσαμε τους μαθητές, σχολιάσαμε τα χρώματα και τα ρούχα και το αποτυπώσαμε στο χαρτί ο καθένας με τον δικό του τρόπο.Στην συνέχεια μιλήσαμε για έναν άλλο μεγάλο ζωγράφο, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο ( El Greco).Είδαμε πίνακες του και συζητήσαμε περισσότερο αυτούς που έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο λόγω των ημερών. 
Με αφορμή τη σταύρωση ψάξαμε και άλλους πίνακες ζωγραφικής με το ίδιο θέμα. Στη συνέχεια κάναμε τους δικούς μας. Έφτιαξαν τα παιδιά τρεις σταυρούς και τους χρωμάτισαν με μαύρο μαρκαδόρο. Μετά με τους νερομπογιές και με μουντά χρώματα φτιάξαμε τον ουρανό. Έκαναν καταπληκτική δουλειά.

Φτιάξαμε φαναράκια. Τα παιδιά έφεραν βαζάκια από το σπίτι. Κόψαμε πολλά χαρτάκια χρωματιστά σε τετραγωνάκια και τα κολλήσαμε πάνω στο βάζο με ατλακόλ.


Την επόμενη μέρα ρώτησα τα παιδιά αν το αυγό κάνει την κότα ή η κότα το αυγό. Είδαμε ένα σχετικό βίντεο για να βρούμε την απάντηση.... και πάλι απάντηση δεν βρήκαμε. Μιλήσαμε για το κοτέτσι και τα αυγά.

Σχηματίσαμε τη λέξη αυγό και κότα. Βάλαμε στη σειρά εικόνες από τον κύκλο της ζωής της κότας.

Κάναμε ένα φύλλο εργασίας με τον κύκλο ζωής της κότας.     Κάναμε κοτούλες με τα αποτυπώματα των χεριών μας.


                             Μάθαμε το Κ,κ της κόταςΦτιάξαμε κοτούλες πάνω σε πλαστικά κουτάλια.
Βάψαμε αυγά μέσα σε φίλτρα του καφέ και βάλαμε μέσα στα φίλτρα κομμάτια από διάφορα χρώματα γκοφρέ χαρτί. Τα τυλίξαμε, τα βρέξαμε με ξύδι και νερό και τα αφήσαμε να στεγνώσουν.


                                Ορίστε το αποτέλεσμα.


                       Φτιάξαμε πασχαλινά κουλουράκια.
Αφού τα δώσαμε για ψήσιμο στην μαμά Ελένη, την οποία ευχαριστώ πολύ, πήγαμε περίπατο στην πλατεία του Δημαρχείου, γιατί αυτές τος μέρες κουραστήκαμε αρκετά. Κάπου έπρεπε να αποδράσουμε
Παίξαμε με λέξεις και αριθμούς πάνω σε ραγισμένα αυγά...

Βάλαμε στη σειρά τα γεγονότα από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Ανάληψη του κυρίου.Τραγουδήσαμε τα κάλαντα του Λαζάρου αφού πρώτα παρακολουθήσαμε την ιστορία σε βίντεο.


Παίξαμε παιχνίδι μνήμης με αυγά που κολλήσαμε στην μπλούζα μας. Μπήκαν στη σειρά τα παιδιά στην αρχή γυρισμένα προς το μέρος μας για να απομνημονεύσουμε που είναι τα ζευγάρια των αυγών. Μετά γύρισαν αλλιώς και έπρεπε τα παιδιά τα υπόλοιπα να βρουν ποια παιδιά έχουν τα ίδια αυγά.


                                 Οι κατασκευές μας.


                                   Τα καλαθάκια μας.Τα φαναράκια μας.Τα αυγά και τα πασχαλινά κουλουράκια μας μέσα στο καλάθι.

                                     Τα στεφανάκια μας.                                   Και οι καρτούλες μας.Καλή Ανάσταση και εύχομαι αυτές οι άγιες μέρες να μας κάνουν όλους πιο καλούς με τους συνανθρώπους μας. Καλό Πάσχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου